Debate and divergence of views can only enrich our history and culture.

DESCRIEREA PROIECTULUI

UN Open este un proiect de educaţie socială pentru tineri, cu precădere elevi, ce constă într-un concurs de dezbateri pe diferite teme reprezentative Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Pe parcursul a celor trei zile în care se va desfăşura proiectul, ne dorim să impactăm la nivel social esenţa valorilor ONU prin crearea unui cadru în care participanţii vor putea să vină cu idei şi să argumenteze poziţia faţă de anumite probleme cu care ne confruntăm în viaţa de zi cu zi, cum ar fi respectarea drepturilor omului, integrarea socială a minorităţilor, securitate internaţională etc.

Totodată, ne dorim să identificăm viitori potenţiali diplomaţi, întrucât finalitatea proiectului va fi în premierea celor mai bune echipe care au reuşit să susţină şi să analizeze cât mai bine punctele cheie în meciurile jucate.

 SCOP

Ne propunem să îmbinăm într-un mod cât mai plăcut fenomenul de dezbatere academică, o mişcare ce implică dezvoltarea culturii generale, dobândirea abilităţilor de public speaking şi muncă în echipă, cu conturarea unei comunităţi unde să încurajăm socializarea adevărată şi promovarea valorilor ONU.

Prin această iniţiativă, creăm un cadru dinamic de învăţare, bazat pe experienţa într-un mediu non-formal, în care tinerii să îşi lărgească limitele, să lucreze strategic în echipă, să îşi dezvolte abilităţile de vorbit în public, comunicare şi argumentare.

VIZIUNE

Dorim să oferim tinerilor un impuls de a fi mai activi, de a reuşi să îşi expună mai des ideile şi să se afirme în societate, aducând o schimbare acesteia. Totul se rezumă la aducerea unui beneficiu comunităţii locale prin expunerea şi confruntarea realităţii.

 

 

Pagină Facebook: https://www.facebook.com/events/438392383213311/

Mai mule detalii găsiți pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/unyouthromaniaiasi/