Olimpiada ONU, unul dintre cele mai reprezentative proiecte pentru UNYAR Iaşi, a plecat de la inţiativa Luoanei Popovici de a avea o olimpiadă mai puţin convenţională, care să creeze un mediu pentru tineri de a-și valorifica ideile, cu posibilitatea de a le testa, de a le îmbunătăţi, şi cel mai important, de a se autodepaşi.

Scopul?

Aceasta oferă posibilitatea studenților și elevilor de a se face auziți, de a putea să-și folosească resursele pentru a-și contura și susține opiniile pe diferite teme de actualitate, având ocazia să fie transmise mai departe către reprezentanții instituțiilor decizionale.

Ediția din 2018:

Proiectul se adresează elevilor de liceu și studenților, indiferent de anul de studiu.

Temele propuse sunt:

– Necesitatea educației juridice – ESEU;

– Combaterea criminalității în informatică – APLICAȚIE WEB.

Criteriile tehnice trebuie îndeplinite pentru ca lucrarea să ajungă în prima etapă de jurizare:

Pentru mai multe informații accesați evenimentul

Ce aduce nou ediția din 2019?

Olimpiada ONU de anul acesta poartă tema ,,Efectul multinaţionalelor asupra economiei locale’’ şi îşi încurajează participanţii să îşi facă cunoscută ideea de start-up.

Dacă până acum concurenţilor li se cerea să-şi prezinte ideea printr-un eseu, anul acesta, la a şasea ediţie, aceştia o vor prezenta printr-un scurt filmuleţ, menit să convingă juriul de ideea lor și de potenţial antreprenorial pe care o constituie, pentru a se putea investi în ea.

Daca trec de această etapă preliminară, va urma o sesiune de workshop-uri conduse de membrii juriului, Dan Zaharia, antreprenor si fondator al FabLab Iasi, Florin Cardasim, fondator al CodeCamp și Andra Pintican, HR Manager la VidaXL. In cadrul acestora, candidaţii vor căpăta experienţă în domeniu, îşi vor dezvolta calităţile de planificare, organizare si coordonare, şi vor învăţa cum se pun bazele unui plan de afacere.

LOCAȚIE: Fab Lab, Iași

JURIU:

Dan Zaharia – antreprenor și fondator FabLab Iași

Florin Cardasim – fondator CodeCamp

Andra Pintican – HR Manager VidaXL

TAXĂ DE PARTICIPARE:

– cu cazare: 250 RON;

– fără cazare: 150 RON;

MODALITATE DE ÎNSCRIERE

– individual;

– în echipe de câte 2;

ÎNSCRIERI

*Taxa acoperă elementele de papetărie, micul dejunul, prânzul și cina, elementele logistice, premiile, intrarea la social events și coffee break-urile. Aceasta poate fi achitată doar după ce finaliștii vor anunțați.

** Drepturile de autor rămân în întregime dumneavoastră!

***Pentru mai multe detalii accesați evenimentul