MUNIS, o nouă iterație a Model United Nations este o simulare academică bazată pe diplomație și relații internaționale, desfășurată la Iași, în perioada 1-3 martie 2019.

Scopul?

Proiectul, prezent pe plan internațional, își propune să îmbunătățească competențele lingvistice și de comunicare ale participanților. Aceștia vor avea ocazia să-și dezvolte abilitățile de vorbit în public, dezbatere în limba engleză, gândirea critică și lucru în echipă. Totodată, este o modalitate ideală de a promova valorile ONU în rândul tinerilor.

Ce definește MUNIS?

O experiență de neuitat, fidelă modelului organelor decizionale din cadrul Organizației Națiunilor Unite (ex: Consiliul de Securitate), în care accentul este pus pe dezbaterea unor teme de actualitate ce vor pune mințile participanților la contribuție.

Temele țin de probleme de securitate, relații internaționale, economie, etică și morală, drepturile omului și multe altele, fiecare dintre acestea fiind atribuită unuia dintre cele opt comitete ale ONU: Comitetul Social, Cultural și Umanitar (SOCHUM), Comitetul Economic și Financiar (ECOFIN) și Comitetul pentru situații de criză.

Pașii unui delegat?

Fiecărui participant îi este atribuită o țară pe care o va reprezenta ca delegat, asupra căreia se va documenta și ale cărei principii le va adopta în cadrul dezbaterii. Se va ține cont de perspectivele țărilor asupra problemei puse în dezbatere, atenția fiind îndreptată în special către soluțiile benefice pe plan global și național. Delegații vor lucra împreună, vor face compromisuri pentru binele internațional și vor vota o rezoluție finală, care să fie compatibilă și dorită de către majoritatea delegaților.

Ediția 2019 va cuprinde două comitete:

1. Security Council Commitee – asigurarea siguranței și păcii internaționale;

2. Crisis Commitee – implică gândire rapidă și luare de decizii în situații de urgență.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook a evenimentului și dați startul unei aventuri internaționale!

Eveniment