Asociația Tineretului ONU din România – Filiala Iași sărbătorește pe data de 24 octombrie 2014 o zi importantă în calendarul internațional – „Ziua ONU”. Acest eveniment e menit să  marcheze 69 de ani de la înființarea Organizației Națiunilor Unite și va culmina cu o conferință intitulată „ONU și provocările anului 2014” la care vă invităm să participați cu drag. Veți avea ocazia să dezbateți diferite subiecte alături de o serie de cadre universitare, subiecte la ordinea zilei care au marcat omenirea la nivel mondial.

Începând cu ora 13:00, membrii organizației noastre îmbrăcați în ținute office, vor da startul Zilei ONU printr-un marș inedit desfășurat pe patru rute diferite ce se vor intersecta în Piața Unirii din Iași cu scopul de a informa cu privire la obiectivele asociației și programul evenimentului, prin intermediul unor elemente diverse de promovare.

Conferința „ONU și provocările anului 2014” care își propune să realizeze un mediu favorabil discutării și înțelegerii unor fenomene sociale, se va desfășura începând cu ora 20:00, în Corpul A al Universității “A. I. Cuza” etaj 1, sala II.8 iar, printre principalele teme abordate se numară Ebola – amenințare a păcii și securității internaționale, World Food Day și alte evenimente de o importanță majoră. Modul de desfășurare a evenimentului va fi într-un cadru formal, urmat de o discuție informală ce va oferi un prilej de  a aprofunda  implicarea ONU și  valorile promovate de aceasta.

De asemenea, va fi lansată invitația de a cunoaște mai bine principiile Asociației Tineretul ONU din România și proiectele organizate de membrii acesteia.

Vă așteptăm vineri, 24 octombrie 2014, să fiți alături de noi în sala II.8!

Autor: Otilia Vîntu

Facebooklinkedinby feather