Cele mai frumoase și importante ființe de pe pământ sunt sărbătorite în fiecare an de 8 MARTIE. Mame, soții, iubite, surori, colege, profesoare sau soacre, pentru toate doamnele minunate din viața noastră, în acestă zi specială, avem un gând frumos de transmis. Fie că o facem prin clasicele scrisori, pe o bucată de hârtie atașată unui buchet de flori, prin e-mail sau un simplu SMS, Asociația Tineretul ONU – Filiala Iași  vine cu un mesaj către voi – scumpele noastre femei de astăzi.

Pentru prima dată ne-am gândit că meritați toate laudele în anul 1977, când Adunarea Generală a ONU a proclamat printr-o rezoluție Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională. O sărbătoare a femeilor, recunoscută internațional, dar fără a preciza o zi anume. Abia după Primul Război Mondial am fixat data de 8 martie ca Ziua Internațională a Femeii, dar procesul de emancipare a femeii nu a fost încheiat. Instituirea unei zile dedicate femeii l-a constituit proclamarea, în 1975, de către ONU, a Anului Internațional al Femeilor și declararea perioadei 1976–1985 ca Deceniul ONU pentru condiția femeii.

Viața, arta, chiar și energia se declina la feminin. Fie ca feminitatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Fie ca primăvara iubirii să vă inunde sufletul cu bucurie şi cu parfumul tuturor florilor sale. Vă dorim un 8 Martie cât mai frumos.

Autor: Alexandra Coica

Facebooklinkedinby feather