Cel mai important proiect al Asociației Tineretul ONU din România se apropie tot mai mult de linia de start. Acesta are loc anual, în luna martie la București și ne mândrim ca a ajuns la a 6-a ediție. Conferinţa BISMUN (cu titlul complet Bucharest International Student Model United Nations) este o simulare academică a unor comitete sau comisii din cadrul ONU desfăşurată în limba engleză.

Anul acesta vom discuta doctrina razboiului sau altfel spus „Just and Unjust Wars: A New Approach in a World of Turmoil”. O tema care își propune să dezbată un set de reguli și condiții ce vizează descurajarea ideei de război. Printre comitetele care și-au lăsat amprenta la fiecare ediție precum Consiliul de Securitate al ONU, ECOSOC, Comisia I a Adunării Generale (DISEC), Comisia a III-a a Adunării Generale (SOCHUM), Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, anul acesta vom păși alături de două consilii noi: Consiliul Nord Atlantic şi Consiliul de Tutelă al UN. Iar aceasta nu este singura noutate cu care încântă BISMUN 2014 deoarece este inclus și un comitet destinat liceenilor și pentru prima dată se va simula Curtea Internațională de Justiție (ICJ).

Conferința BISMUN adună în jur de 200 de participanți, români și străini, pentru a juca rolurile unor diplomați ai țărilor pe care le reprezintă, susținând poziția țării lor cu privire la problemele internaționale dezbătute.

Perioada de aplicaţii pentru Conferinţa BISMUN 2014 se desfăşoară în 2 etape, împărţite în valuri de înscriere. Ne aflăm în a doua etapă de înscrieri, iar primul val a fost deschis până vineri, 14 februarie. Ultimul val de înscrieri va avea loc între 15 şi 28 februarie. Mai multe detalii legate de modalitatea de înscriere ca participant puteți vizita: http://www.bismun.com

 

Autor: Alexandra Coica

 

Facebooklinkedinby feather