Ziua a început promiţător la Colegiul Sfântul Nicolae, unde participanţii la concursul Olimpiada ONU şi-au expus cu mult entuziasm opiniile, ideile şi soluţiile cu privire la problemele contemporane. Cei care au spart gheaţa au fost elevii din clasele XI-XII la secţiunea „ONU şi provocările actuale”, continuând studenţii cu prezentări la fel de interesante şi ultimii dar nu şi cei din urmă elevii din clasele IX-X.

Stârniţi de curiozitate am vrut sa aflăm ce i-a determinat pe tineri să participe la acest proiect, dacă au mai participat la alte concursuri şi dacă au emoţii. Unii dintre participanţi se află la primul concurs de acest gen, iar alţii au deja experienţă şi se aşteaptă la rezultate pe măsură. Cei mai mulţi dintre tineri consideră concursul o nouă experienţă care le poate oferi multe oportunităţi, după cum ne-a spus şi Roberto din Botoşani că l-a atras ideea de ONU şi discuţiile constructive cu persoane din generaţia lui care pot lega eventuale colaborări.

Ajunşi la finalul acestei zile aşteptăm cu nerăbdare rezultatele şi premierea celor mai buni dintr-o întreagă elită.

De asemenea mulţumim sponsorilor noștri pentru sprijinul acordat: Consiliul Județean, SC Imob SRL Piatra Neamț, Upside Down, Taxi For You, Cuptorul Moldovencei, Gravez.ropartenerilor media: TVR, Digi 24, Ziarul de Iaşi şi partenerilor instituţionali: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și Colegiul Sf. Nicolae.

Autor: Mădălina Ursu

Facebooklinkedinby feather