Asociaţia Tineretului ONU din România – Filiala Iaşi organizează anual proiectul Olimpiada ONU, proiect care anul acesta se află la a II-a ediţie. Olimpiada ONU propune elevilor şi studenţilor pasionaţi de domeniul socio-unam  un concurs  care oferă acestora posibilitatea de a-şi manifesta creativitatea şi originalitatea oferind idei pentru soluționarea problemelor actuale, sub sloganul WE INTEND TO CHANGE THE WORLD!

Concursul este accesibil elevilor din județele: Suceava, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui și Neamț şi se va desfășura în două etape: județeană și regională.

Etapa judeţeană este compusă din trei secţiuni:

Secţiunea 1: DREPTURILE OMULUI – eseu liber pe o tematică ce vizează drepturi ale omului; Clasele lX-X

Secţiunea 2: ONU ȘI PROVOCĂRILE ACTUALE – eseu liber care să identifice probleme și să ofere soluții; Clasele Xl-Xll

Secţiunea 3: PACE ȘI SECURITATE ÎN SECOLUL XXI – eseu liber vizând relațiile dintre state și gestionarea acestora; Studenți

Etapa regională:

În cadrul acestei etape, tinerii vor avea posibilitatea să-şi manifeste creativitatea şi ingeniozitatea, întrucât aceştia vor fi invitaţi să-şi prezinte lucrările. Prezentarea lucrărilor va avea loc pe data de 15-17 mai în Municipiul Iaşi, în cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”.

Finaliștii vor obține premii atractive și se vor bucura de surprize din partea organizatorilor.

Dacă ai fost încântat de ce ai citit mai sus şi vrei să îţi testezi  anumite abilităţi, tot ce trebuie să faci este să răspunzi la următoarele întrebări:

  1. Care sunt aspectele ce vizează drepturile omului?
  2. Care sunt direcțiile spre care se îndreaptă activitatea ONU la nivel mondial?
  3. Care sunt soluțiile pentru problemele actuale care se pliază pe valorile ONU? şi

să ne trimiţi un e-mail pe adresa iasi@unyouth.ro începând cu data de 23.03.2015 până pe 26.04.2015 cu mențiunea la subiect „participant Olimpiada ONU” și specificarea datelor personale precum: nume, prenume, vârsta, clasa/an, liceul/facultatea din care faci parte, orașul și județul în care locuiești.

Atașează lucrarea ta finală și de restul ne ocupăm noi!

Pentru mai multe detalii, te rugăm să vizitezi pagina de facebook a evenimentului sau accesează canalele de social media pentru o perspectivă interactivă asupra Asociaţiei (pagina Filialei).

Date coordonatori:

Adina Mihaela Harabagiu

E-mail: adina.mihaela92@yahoo.com

 

Elena Lăcrămioara Jăscu

E-mail: elena.jascu@gmail.com

 

 

 

 

Facebooklinkedinby feather