Uniunea Studenților din România desfășoară în intervalul  17 martie – 17 aprilie, campania națională de informare și dezbatere, având ca principal scop sensibilizarea opiniei publice față de proiectul Legii internship-ului, precum și obținerea sprijinului factorilor de decizie din administrația locală și centrală.

Legea Internshipului este o inițiativă a Uniunii Studenților din România menită  să creeze o punte de comunicare între mediul universitar şi instituţiile private şi să reglementeze derularea internshipurilor de o manieră care să se vădească avantajoasă atât pentru student, cât şi pentru angajator sau instituţiile de învăţământ superior.

Campania derulată sub sloganul „Internship: Realitate europeană, șansă românească” presupune desfășurarea pe parcursul unei luni a unor dezbateri pe tema Legii Internshipului în următoarele centre universitare din țară: București, Cluj, Iași, Suceava, Târgu-Mureș, Sibiu, Brașov, Oradea, Târgoviște, Arad, Timișoara, Craiova, Constanța, Pitești, Ploiești.

Instrumentul de bază îl constituie site-ul campaniei, precum instrument de bază al demersului Uniunii Studenților din România, scopul fiind acela de a reflecta opiniile cetățenilor față de proiectul legislativ menit să vină în întâmpinarea nevoilor tinerilor. Mai multe detalii despre parcursul legii, dezbaterile din principalele centre universitare din țară sau informații legate de feedback-ul autorităților găsiți pe canalele oficiale de informare ale USR. Platformele online sunt actualizate constant, tocmai pentru a menține o comunicare eficientă cu beneficiarii proiectului Legii Internshipului, tinerii.

Uniunea Studenților din România este o federație la nivel național, cu membri în 20 de centre universitare. Scopul statutar este acela de a reprezenta, promova şi apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivel național, în special cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Parlamentul, Guvernul, Preşedinția României, precum şi Municipalități şi Universități. USR este reprezentată în Consiliul Economic și Social din România.

 

Autor: Alexandra Coica

Facebooklinkedinby feather