Printre concurenții celei de a doua ediții se enumeră și participanți de anul trecut. Este vorba despre Sachelarie Daria, Harhată Dănuț și Munteanu Cătălina. Foarte entuziaști aceștia și-au prezentat lucrările încrezători în cauza lor. În continuare vom afla ce i-a determinat să participe și anul acesta.

Sachelarie Daria este premianta cu locul I a ediției trecute și ne împărtășește despre decizia ei de a participa și anul acesta, despre șansele de a câștiga și dacă până în momentul de față crede că există o lucrare mai bună decât a sa.

Am decis în primul rând să particip pentru experiența pe care am avut-o anul trecut și vin aici mai mult pentru a învăța mai multe decât anul trecut și pentru că mi-a plăcut experiența.

Eu nu vin aici ca să câștig un premiu, vin să mă distrez. Să îi văd pe ceilalți cum prezintă.”

Când Daria a fost întrebată despre lucrarea ei și care crede că sunt punctele slabe, aceasta a răspuns sincer că s-ar putea să aibă puncte slabe, dar are emoții și în privința severității juriului: ”Da, s-ar putea. Puncte slabe în prezentarea mea nu cred că am așa multe… bine, eDSC_0186_001moțiile s-ar putea. Încă mai am emoții și juriu… Sper să le placă și anul acesta. ”

Ce l-a determinat pe Dănuț să participe și anul acesta la proiectul Olimpiada ONU? Aflăm în următoarele rânduri, răspunsuri clare de la el.

Păi în primul rând experiența de anul trecut, mi-a plăcut fiind și  prima ediție și am zis că anul acesta va fi mai amplu, mai mare. Anul trecut am cunoscut mai mulți participanți, ne-am împrietenit, am rămas în continuare prieteni… și am zis că poate și anul acesta mă voi întâlni cu ei, în mare parte, dar văd că nu.” 

Concurentul nostru nu își dă cu părerea în ceea ce privește câștigarea unui premiu deoarece crede că există o concurență foarte mare.

Dănuț este sincer și ne mărturisește că a ascultat și lucrări mai bune decât a lui. Punctele forte fiind abordarea unor teme vaste și diferite. ”Chiar și o singură temă a fost mai amplă, mai convingătoare, eu am fost mai succint.”

De asemenea, Cătălina Munteanu concurenta ce a deschis astăzi concursul Olimpiada ONU are să ne trasmită câteva cuvinte.

Mi s-a părut o idee interesantă și o idee inovativă propusă de Asociația Tineretul ONU – Filiala Iași.

Șanse de a câștiga un premiu sunt, pentru că am crezut în ideea despre care am scris și cred că educația este fundamentul unei societăți mult mai bune.”

Concurenta noastră a văzut și prezentări care i-au plăcut mult, însă crede cu tărie în ideea și munca ei, cu toate acestea apreciază și munca colegilor ei.  

 

Autor: Oana Florina Pădurariu

Facebooklinkedinby feather